Veronica

Alla inlägg under april 2013

Av Veronica Johnsson - 13 april 2013 21:40

Prestations ångest, något som jag många gånger tänkt att andra har, men aldrig jag själv. När jag satt på utvecklingssamtalet så var inte det mina betyg vi pratade om, utan hur jag ska inse att hur jag presterar i skolan är super bra, att jag inte alls behöver vara orolig över. När jag får tillbaka en uppgift som jag kanske har fått högsta betyg på så tittar jag på den och är jätte stolt och glad över betyget i typ en dag. Sedan när nästa uppgift kommer, så är det bortglömt. Det finns inte i hjärnan, varken betyget eller det positiva min lärare sagt till mig, bara det jag kunde gjort bättre fastnar. Kollar på andra gör jag jämt, jämförelse. Det jag så länge har föraktat är det jag gör själv varje dag. Är jag klar arbetet först har jag gjort det fel, har jag inte pluggat till provet så är jag besviken på mig och kommer få underkänt, är tankarna som går runt i huvudet. Aldrig att jag kanske gjort något bra, utan det jag gör tänker jag ut vad som kan gå fel och strävar att inte göra de felen, istället för att tänka på vad jag kan göra bra och sträva efter det. När jag väl får det där betyget blir jag förvånad, glad och stolt... sedan glöms det bort igen. Så går det runt, jag har för brottom är det de sa till mig, vill jag göra något som tänker jag att jag måste göra allt så fort som möjligt. Jag förbereder mig långt innan en händelse ska ske, jag har för brottom för att stanna upp och ta det lugnt ett tag tills nästa projekt påbörjas och för brottom för att ta med mig de sakerna jag gjorde bra i det förra projektet in i nästa. Lugn. Andas. Prestations ångest, det är dags att vakna upp och inse, och våg inse att jag fan presterar bra i skolan, jag vågar säga det, mina betyg har aldrig varit så bra som nu och jag tycer att det är kul och spännade med uppgifterna vi får i handelsämnena och jag driver ett företag helt ensam. Dags att börja vakna upp och våga vara stolt över sig själv.


Da-mo-93_large

Av Veronica Johnsson - 12 april 2013 13:35

Fredag idag!! Så skönt, idag struntar man i att det är grått och trist ute för snart är det helg! Även fast det är grått så är det rätt skönt och vara ute.

Jag har varit på några ärenden åt praktiken och nu sitter jag och äter lunch. Jag slutar runt 16 och efter det ska jag åka till Enskede rackethall och spela badminton min min pappa och min brorsa Jake, ska bli kul att spöa dem!

Jag känner att detta ät en bra dag!

Av Veronica Johnsson - 12 april 2013 13:35

Fredag idag!! Så skönt, idag struntar man i att det är grått och trist ute för snart är det helg! Även fast det är grått så är det rätt skönt och vara ute.

Jag har varit på några ärenden åt praktiken och nu sitter jag och äter lunch. Jag slutar runt 16 och efter det ska jag åka till Enskede rackethall och spela badminton min min pappa och min brorsa Jake, ska bli kul att spöa dem!

Jag känner att detta ät en bra dag!

Av Veronica Johnsson - 11 april 2013 18:50

     

Jacka från Jofama by Kenza, skjorta från H&M, jeans från Gina Tricot och skor från Skopukten


Vart inte så många bra bilder idag, men här är 2 iallafall!



Av Veronica Johnsson - 11 april 2013 15:53

Hejsan! Nu är jag påväg hem och sitter på tåget. Det har varit en rolig dag på praktiken, de som äger företaget är jätte snälla och jag får göra en del olika saker, vilket är jätte kul! Det är ett smyckes företag och de har huvudkontor och butik i gamla stan, annars så har de återförsäljare. De gör skit snygga smycken inspirerat av naturen, kan lägga upp några bilder sedan. Så jag har fått göra bokföring och lite såna saker idag. Det känns mycket bättre än på förra praktiken!

Hoppas att eran dag också varit bra!

H

Av Veronica Johnsson - 11 april 2013 09:05

Godmorgon! Ursäkta att jag inte bloggade igår, men jag kom hem vid 9 på kvällen eftersom att vi var på teater med skolan på kvällen.

Idag är det praktik som gäller, jobbar från 10.30 till 16 så det är rätt skönt! ^^ jag ska praktisera i en smyckes butik i gamla stan, så det ska bli kul.

Tittar lite på soul surfer innan jag måst dra! ^^

Av Veronica Johnsson - 9 april 2013 20:23

Jag var på ett informations möte idag om ett college och hon som föreläste sa en väldigt inspirerande sak. "var annorlunda,  arbetsgivarna vill inte ha det vanliga, de vill ha någon som inte är som alla andra, som vågar gå ut ur son comfort zone och visa sina framfötter." Det är sant, tänk när vi lyssnar på musik eller kollar på någon film. Vi vill inte se på massa filmer som liknar varandra eller låtar som låter exakt som alla andra, man vill lyssna på sånt som är nytt som inte låter som alla andra. Nu menar jag inte att man måste klä sig i neon färger och färga håret gult för att vara annorlunda. Men att våga vara den du är, våga visa vad  du är bra på och att våga drömma, våga erkänna, hur omöjligt det än låter att det är din dröm. För kan du tänka dig det, så kan du uppnå det. Du kommer aldrig att uppnå något om du bara sitter på arslet och inte gör något, ingen kommer att göra något åt dig, det kommer aldrig att hända. 


Jag tror på att jag kommer att plugga utomlands och har satt upp mål över vad jag behöver göra för att komma dit. För det är min  dröm, jag har bestämt mig att jag ska plugga utomlands, och det är det enda jag siktar mot varje dag, det är det som får mig att ta mig igenom skolan och göra alla läxor. För att de kommer att löna sig i slutändan. Det är skit jobbigt, det kostar som fan och jag som egentligen inte gillr förändring måste kliva ut ur min comfort zone som f*n. och det är väl lite därför jag gör det också, för att utmana mig själv. Jag vill alltid ha något att sträva efter, det får mig att gå upp ur sängen på morgonen, jag vill uppnå något i mitt liv. Jag tyckte själv att min dröm lät löjlig först, skulle jag klara av att göra allt detta, flytta helt själv till en helt ny världsdel på andra sidan jorden? Vem var det jag försäkte lura liksom? Sedan tänkte jag på alla som redan gjort exakt det, om de kan, varför kan inte jag? Jag vet vad jag vill och jag låter ingen stoppa mig, så våga drömma och våga vara annorlunda. Då kommer du att lyckas i livet. Som mina två favorit citat säger "Life is a climb, but the view is great" och "Don't let the fear och striking out, keep ypu from playing the game"


 


Presentation


Hejsan! Mitt namn är Veronica, jag bor i Huddinge utanför stockholm. Jag är 18 år och går på NTI -Handelsgymnasiet som ligger på Odenplan i Stockholm.

I bloggen skriver jag om mina intressen, bland annat fotografering, umgås med mina kompisar och själ

Fråga mig

12 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Instagram

 

 

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards